Over ons


In 1966 nam Herman Veldhuizen het transportbedrijf Korvers Expeditie over, dat gespecialiseerd was in bodediensten. In die tijd werkte hij nog vanaf zijn huis aan de Goeman Borgesiusstraat in Zaandijk en zijn totale wagenpark bestond uit vier vrachtwagens en een bestelbus.

H. Veldhuizen Transport B.V. groeide snel en Herman voorzag dat dit in de komende jaren alleen maar meer zou worden. Vanaf begin jaren 70 huurde hij een stuk land aan de Diederik Sonoyweg in Zaandam en bouwde daar enkele jaren later een nieuw kantoor en een nieuwe werkplaats. Het bedrijf trok steeds meer grote klanten aan en groeide ook internationaal. In de jaren 80 was extra huisvesting nodig en daarom werd een extra pand gehuurd op het industrieterrein Achtersluispolder in Zaandam. In 1995 realiseerde H. Veldhuizen Transport B.V. daarnaast een nieuw pand aan de Diederik Sonoyweg. Rond deze periode begon het bedrijf zich te richten op distributievervoer van stukgoed. De grote verscheidenheid aan vrachtwagens maakte het mogelijk om verschillende soorten vrachten te vervoeren.

Wij hebben een groot en gevarieerd wagenpark en een antwoord op elke logistieke vraag. Wij richten ons op distributie en overslag, transport en warehousing. Het grote aantal bestelbussen, trekker- opleggercombinaties (zowel kasten- als zeilenwagens) maakt het mogelijk om veel verschillende soorten goederen te vervoeren. Het wagenpark wordt geregeld uitgebreid en vervangen. Dit zorgt voor een grote bedrijfszekerheid: het waarborgt klanten dat goederen op tijd worden afgeleverd. Tegelijk betekent het dat de vrachtwagens voldoen aan de laatste milieueisen. Dat draagt bij aan de doelstelling van ons om het brandstofverbruik ook in de komende jaren te verminderen. Maatschappelijke betrokkenheid en aandacht voor duurzaamheid zit in het hele bedrijf verweven. We streven naar duurzame innovaties en ondersteunen diverse lokale sportverenigingen en goede doelen. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze bedrijfsprocessen geautomatiseerd zijn en zoeken we voortdurend naar onder andere optimalisaties voor onze routes.

Wij zijn een mensgericht bedrijf. Het is niet voor niets dat er een groot aantal vaste klanten zijn en dat veel mensen al lang bij ons in dienst zijn. Wij besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, mensen die bij ons werken moeten dat vooral met veel plezier doen. Alleen dan ben je namelijk ook in staat om een goede klantrelatie op te bouwen.